Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

485
Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ.κομμένο σε μερίδες
αλάτι,πιπέρι
300 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
2 κονσέρβες λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100ml κρασί λευκό ξηρό
300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
λίγο εστραγκόν ή θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιούελαιόλαδο
ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν τις βγάζετε και ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.

Σοτάρετε για 6-7 λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματάκια κονσέρβας. Ανακατεύετε για 1’-2’. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και σβήνετε με το κρασί.

Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, το θυμάρι ή το εστραγκόν, τις λιαστές ντομάτες και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά. Το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.
Πηγή: icookgreek.com