Μακαρόνια με μύδια

241
Μακαρόνια με μύδια

Υλίκα

1/2 κιλό μύδια

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

750γρ. ντομάτες

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. σούπας αλάτι

1 πακέτο μακαρόνια

λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μύδια. Τα βράζουμε τόσο όσο να ανοίξουν όλα. Σε αυτό το διάστημα τα ανακατεύουμε συνέχεια. Βγάζουμε τα μύδια από τη φωτιά και διαχωρίζουμε το ψαχνό από το κέλυφος. Έπειτα περνάμε τον ζωμό από τα μύδια από ένα σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο για να ροδίσουν. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τα σβήνουμε με το ζωμό των μυδιών, το λευκό κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ψαχνό των μυδιών, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα ήδη βρασμένα μακαρόνια με τη σάλτσα έτσι ώστε να μοιραστεί παντού. Τα χωρίζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.