
Συνταγή των Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Υλικά
2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 – 3 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
4 αυγά
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό, χωριάτικο ψωμί.