Τούρτα με καραμελωμένα φυστίκια

254
Τούρτα με καραμελωμένα φυστίκια

Υλικά

Βάση μπισκότου

200 γρ μπισκότα τύπου digestive
100 γρ σοκολάτα τριμμένη
100 γρ βούτυρο

Μους καραμέλα

500 γρ κρέμα γάλακτος
1 γάλα ζαχαρούχο καραμελωμενο αν δεν βρείτε έτοιμο το βράζουμε 3 ώρες
3 φύλλα ζελατίνη
300 γρ φιστίκια
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική για καραμέλα

Για το γλασο καραμέλας
150 γρ καραμέλες βουτύρου
100 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ με την σοκολάτα λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε για βάση στο ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο. στην συνεχεία φτιάχνουμε την μους.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στην μορφή γιαουρτιού ρίχνουμε το καραμελωμενο ζαχαρούχο και προσθέτουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφού πριν τα είχαμε μαλακώσει σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και τα λιώσαμε τελείως σε λίγο νεράκι ζεστό τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την καραμέλα. σε ένα τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη χωρίς να μαυρίσει και ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια απλώνουμε σε μία λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει.

Αφήνουμε μερικά σπασμένα για το στολισμό και τα άλλα τα σπάμε λίγο στο μπλέντερ και βάζουμε στην μους. αδειάζουμε την μους στο ταψάκι μας με την βάση μπισκότου και αφήνουμε για πάνω από 5 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.όταν σφίξει φτιάχνουμε την σάλτσα καραμέλας λιώνουμε σε ένα κατσαρολακι τις καραμέλες με την κρ. γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο την ρίχνουμε στην τούρτα και στολίζουμε με τα σπασμένα κομμάτια καραμελωμενο φιστίκι.

Πηγή