
Συνταγή της Ντίνας Νικολάου
Υλικά
60ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 1/2 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
400γρ. Ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. Γλυκού ξερό δυόσμο ή βασιλικό καλοκοπανισμένο
120γρ. Ρύζι ( ή κριθαράκι)
θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να κοχλάσει καλά και ρίχνουμε τη ντομάτα. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο προσθέτουμε το δυόσμο ή το βασιλικό, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε στα πιάτα γαρνίροντας με φέτα και πιπέρι.