Κροκέτες μπρόκολου με ντιπ τυριού

269
Κροκέτες μπρόκολου με ντιπ τυριού

Υλικά

400 γρ πατάτες
150 γρ μπρόκολο σε φουντίτσες
1 κρόκο αυγού
40 γρ cheddar τριμμένο
60 γρ τρίμμα ψωμιού
20 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
100 γρ σουσάμι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ τυρί κρέμα
50 γρ γιαούρτι
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
1 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση

Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, κάλυψέ τες με νερό και βράσε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σούρωσε τις πατάτες και λιώσε τες με ένα πιρούνι, μετά ξαναβάλ’ τες στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τες για ένα με δύο λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και σιγόβρασέ το για έξι με επτά λεπτά, σούρωσέ το καλά και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί για τρία λεπτά. Μόλις στεγνώσει το μπρόκολο πρόσθεσέ το στις λιωμένες πατάτες με τον κρόκο αυγού, το cheddar και το τρίμμα ψωμιού και ζύμωσε ελαφρώς το μείγμα για να ανακατευτεί.

Πλάσε 12 μπαλάκια και άπλωσέ τα σε σχήμα μικρού λουκάνικου και έπειτα άφησέ τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, το γάλα και λίγο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πηγή