Ισπανικό κοτόπουλο

369
Ισπανικό κοτόπουλο

Υλικά

600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
5 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2-3 φλιτζ. τσαγιού μελιτζάνες, μόνο την ψίχα, κομμένες σε κυβάκια
1 πατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους και τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία σχετικά πηχτή σάλτσα.

Βάζουμε το μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πουρέ (όσο πηχτό ή πιο αραιό το θέλουμε). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τα μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί ή με βρασμένο ρύζι.

Πηγή