Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο

191
Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο

Υλικά

700γρ. γιαούρτι πλήρες
μισή κούπα ζάχαρη
250ml κρέμα γάλακτος
μαρμελάδα βύσσινο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτύπα το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Ανακάτεψε τα μέχρι να γίνει ένα ωραίο κρεμώδες μείγμα. Αν γενικά σου αρέσουν τα γλυκά να είναι έξτρα γλυκά μπορείς να βάλεις αντί για μισή, μια κούπα ζάχαρη. Προσωπικά, η μισή κούπα είναι τόσο όσο χρειάζεται.

Αφού χτυπήσεις το μείγμα με το γιαούρτι, πάρε ένα πυρέξ και τα πτι-μπερ και ξεκίνα να στρώνεις. Αφού καλύψεις τον πάτο με μπισκότα, ρίξε τη μισή γέμιση. Στρώσε άλλη μια φορά πτι-μπερ και έπειτα ρίξε την υπόλοιπη γέμιση. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, άπλωσε από πάνω την μαρμελάδα βύσσινο και σέρβιρε! Το γλυκό σου είναι πανέτοιμο.

Bonus Tips: Θα μπορούσες να απλώσεις τη μαρμελάδα από την αρχή, αλλά μερικές φορές είτε δεν κάθεται καλά από πάνω από το γιαούρτι, είτε σαν να μουλιάζει κάπως. Αν πιστεύεις ότι θα σου πετύχει κάνε το. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το βύσσινο μπορείς να επιλέξεις όποια άλλη μαρμελάδα ή και γλυκό του κουταλιού.

Πηγή: xrysessyntages.gr