Πιλάφι με ψαρονέφρι

269
Πιλάφι με ψαρονέφρι

Υλικά

1 συσκευασία (250 γρ) Σπιτικό πιλάφι
250 γρ ψαρονέφρι, κομμένο σε κομμάτια
¼  κουτ. γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
30 ml λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σταφίδες
1 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνω το ψαρονέφρι.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρω το κρέας σε δυνατή φωτιά για 3 – 4  λεπτά. Αφήνω μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτω το κρεμμύδι αφήνοντας για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί. Ρίχνω 120ml νερό (να μισοσκεπαστεί το κρέας) με τη μουστάρδα, το μέλι και αφήνω για 15 – 20 λεπτά.

Αφαιρώ το κρέας και δένω τη σάλτσα προσθέτοντας 1 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ που έχω διαλύσει σε 1 κουτ. σούπας κρύο νερό, ανακατεύω και μόλις αρχίσει να γίνεται «σφίγγει» βγάζω από τη φωτιά.

Για να φτιάξω το σπιτικό πιλάφι πιέζω τη συσκευασία να διαχωριστεί το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βράζω 2 κουτ. σούπας νερό, προσθέτω το ρύζι μαζί με τις σταφίδες, σκεπάζω με το καπάκι και σιγοβράζω για 3 λεπτά. Σερβίρω το ρύζι με το ψαρονέφρι από πάνω και ραντίζω με τη σάλτσα του. Γαρνίρω με σουσάμι και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.