Υλικά
1 μεγάλο βολβό φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες
6 αγγιναρούλες κονσέρβας κομμένες στη μέση
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλάκι ξερό τριμμένο
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
12 ντοματίνια χωρισμένα στη μέση
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι πέστο
Αλάτι, πιπέρι
Μερικές ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, ρίξτε το βασιλικό και τις φέτες των λαχανικών και σοτάρετε τις να μαραθούν. Στραγγίστε τες και μοιράστε τες στρώνοντας τες σε 4 πιάτα. Μέσα στο λάδι που έμεινε, ρίξτε και σοτάρετε τις γαρίδες.
Ανακατέψτε το λάδι με το βαλσάμικο και το πέστο και περιχύστε τα ντοματίνια. Αφήστε τα να μαριναριστούν 1 ώρα. Μοιράστε τα στα πιάτα βάζοντας τα εδώ κι εκεί. Βάλτε σε κάθε πιάτο 3 γαρίδες και 2-3 ελιές Καλαμών και σερβίρετε.