Φιλέτο γαλοπούλα με μουστάρδα

370
Φιλέτο γαλοπούλα με μουστάρδα

Υλικά

800 γρ. στήθος γαλοπούλας
1 ματσάκι φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουτ. σούπας ξερό
3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
2/3 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
4 1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρές λωρίδες το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με 2 κουτ λάδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε λίγο νερό για να βράσει και να μαλακώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που το κόβουμε, όσο πιο μικρά είναι τα κομματάκια τόσο πιο γρήγορα μαγειρεύεται.Μόλις μαλακώσει συμπληρώνουμε τη μουστάρδα και το εστραγκόν και το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ρύζι με λίγο αλάτι. Βράζουμε για 15 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε αλλά 10 λεπτά. Μοιράζουμε το κρέας σε 4 πιάτα και το γαρνίρουμε με το ρύζι.