Πίτσα με κρεμμύδι και κρέμα γάλακτος

308
Πίτσα με κρεμμύδι και κρέμα γάλακτος

Υλικά

500 γρ. Μίγμα για Βάση Πίτσας
290 γρ. Νερό (χλιαρό)
35 γρ. Καλαμποκέλαιο

Για τη γέμιση

500 γρ. Κρεμμύδια
200 γρ. Μπέικον
200 γρ. Κρέμα Γάλακτος
50 γρ. Ελαιόλαδο
2 Αυγά
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι
Λίγο θυμάρι
Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι της πίτσας ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνοντας το σκεπασμένο για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε λεπτό φύλλο. Τότε ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε (μέχρι να ροδίσουν λίγο) με το ελαιόλαδο και το μπέικον. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο
μείγμα με τα κρεμμύδια. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και απλώνουμε στα δύο φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250C για 8-10 λεπτά.