
Υλικά
300γρ. ξερά άσπρα φασόλια
1 ματσάκι λαχανικά σούπας
300γρ. χοιρινό κρέας
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε μια νύχτα σε άφθονο νερό να μου μουλιάσουν. Κατόπιν τα βράζουμε στο ίδιο νερό για περίπου 50 λεπτά. Παράλληλα καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Αφού περάσουν 20 λεπτά, τα προσθέτουμε στα φασόλια.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το αλατίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας και λίγο νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Στο τέλος βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε το ζουμί με το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε ανακατεύοντας να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα φασόλια και το κρέας και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε το γκουλάς με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.