
Υλικά
Για την βάση
250 γρ. ρύζι γλασέ
1 1/2 λίτρο νερό
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
Για την γέμιση
6 μήλα ή βερίκοκα χωρίς κουκούτσια (ποσότητα σε βάρος όσο είναι τα μήλα)
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 γερή πρεζα κανέλας
1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 30 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει κι άλλο!
Ετοιμάζουμε την γέμιση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετακια και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη σε ένα λεκανακι, μαζί με τα καρύδια και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ενα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα ρυζιού. Ισιώνουμε και προσθέτουμε μια στρώση από τα μήλα (ολα), Από επάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα του ρυζιού και την ισιώνουμε στην επιφάνεια.
Φουρνίζουμε το γλυκό στους 180C. μέχρι να δέσει και να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσορρόδινο χρώμα. Το σερβίρουμε χλιαρό με τριμμένη κανέλα.