Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

447
Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Υλικά

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
2 κάψουλες βανίλιας
170γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
60γρ. φρέσκο γάλα
120γρ. χλιαρό νερό ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού ξύδι
μαρμελάδα πορτοκάλι
150-120γρ. κουβερτούρα λιωμένη για το γλασάρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού, το γάλα και το νερό.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με μια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω κουταλιές από τη ζύμη. Ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά μόνο και όχι παραπάνω γιατί γίνονται σκληρά. Τα αφήνουμε τα κρυώσουν εντελώς πάνω στη λαμαρίνα. Τα ααποδογυρίζουμε και τα αλείφουμε με μαρμελάδα. Τα γλασάρουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσει η σοκολάτα.