
Υλικά
40ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 πράσο σε ροδέλες
1 καρότο σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού κύμινο ή πάπρικα σε σκόνη
300γρ. φακές
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κόλιανδρο μέχρι να ροδίσει όχι όμως να καεί. Τότε προσθέτουμε το πράσο, το καρότο και πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να μαλακώνουν. Πασπαλίζουμε με το κύμινο ή την πάπρικα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις φακές με 1,2 λίτρα νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Προσθέτουμε αλάτι, τα φύλλα δυόσμου και μαϊντανού και σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο γιαούρτι.