Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

261
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Υλικά

4 παντζάρια (περίπου 700 γρ.) ωμά ή έτοιμα βρασμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη μαζί με λίγο αλάτι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη
4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μερικές φουντίτσες για το γαρνίρισμα
2 κκουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό
50 γρ φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι
5-6 καρύδια, χοντρά κοπανισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα παντζάρια, χωρίς να τα καθαρίσουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεφλουδίσουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό. Αν τα θέλουμε λίγο πιο τραγανά δεν τα πολτοποιούμε πάρα πολύ. Ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον άνηθο, το αλάτι και  ανακατευτεί το μίγμα ρίχνουμε και τα πολτοποιημένα παντζάρια. Προσθέτουμε τα καρύδια και το επιπλέον ελαιόλαδο και στολίζουμε το μπολ με τις φουντίτσες του άνηθου. Συνοδεύουμε με ωμά λαχανικά κομένα; σε μπαστουνάκια και ψημένες πιτούλες.
Πηγή