Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι

760
Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια
κανέλα
μισό κιλό φύλλο πίτας
βούτυρο για τα φύλλα
1/2 φλιτζ. ζάχαρη για πασπάλισμα

Για την κρέμα
2 κιλά γάλα
αλεύρι όσο πάρει (ή μισό αλεύρι και μισό σιμιγδάλι ψιλό)
4 αυγά
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα στη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς, μη σβωλιάσει. Αφού πήξει, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο και το περιχύνουμε με λίγο βούτυρο. Στρώνουμε άλλο φύλλο και ρίχνουμε πάνω σε αυτό λίγα καρύδια και λίγη ζάχαρη. Και πάλι το ίδιο δηλ. φύλλο – καρύδι, ζάχαρη, ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα. Ρίχνουμε έπειτα την κρέμα, προσέχοντας γύρω – γύρω να εξέχουν λίγο τα φύλλα. Αυτά που εξέχουν, τα τυλίγουμε κάνοντας ένα μικρό ρολάκι. Επάνω στην κρέμα ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο, κανέλα και ζάχαρη για να πιάσει κρούστα. Την ψήνουμε σε φούρνο στους 200C, περίπου μία ώρα.