Σιτσιλιάνικες τηγανίτες από ρεβίθι

209
Σιτσιλιάνικες τηγανίτες από ρεβίθι

Υλικά

250 γρ. αλεύρι από ρεβίθι
750 ml (3 κούπες) νερό
Αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ρίξε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι. Ρίξε το αλεύρι και χτύπα μέχρι το μείγμα να γίνει ένα. Σιγόβρασε και ανακάτευε συνεχώς. Μόλις γίνει παχύ το μείγμα, βγάλτο από τη φωτιά. Ρίξε τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Μετέφερε το μείγμα σε επιφάνεια που έχεις λαδώσει (λαδόκολλα) και με μια φλατ σπάτουλα, άπλωσε το μείγμα μέχρι να γίνει λεπτό. Άστο να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτο σε τετραγωνάκια ή σε ό,τι σχήμα θες εσύ. Ρίξε τα κομμάτια σε τηγάνι με το λάδι και τηγάνισέ τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα, όπως ακριβώς κάνεις και με τις πατάτες.

Βγάλτα και τοποθέτησέ τα σε χαρτί κουζίνας που θα τραβήξει το περιττό λάδι. Πασπάλισέ τα με αλάτι ή ό,τι άλλο θες. Συνόδευσε τα με σος ή dip! Θα είναι τραγανά και γευστικά!

Πηγή: bovary.gr