
Υλικά
Για την τάρτα
350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. άχνη 180 γρ. Βούτυρο
4 Κρόκους αυγών
1 πρέζα Αλάτι
1 Βανίλια
Για την κρέμα
100 γρ. Βούτυρο
100 γρ. άχνη
100 γρ. Πούδρα αμυγδάλου
2 Αυγά
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
Πράσινα ή κόκκινα μήλα
Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για την τάρτα
Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Aφού αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια. Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Τέλος, αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι μας το ανοίγουμε μέσα στην ταρτιέρα.
Για την κρέμα:
Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το λευκό αμύγδαλο που πρώτα το έχουμε κάνει πούδρα στο κάτερ μας. Απλώνουμε στην τάρτα μας την κρέμα αμυγδάλου και από πάνω τοποθετούμε λεπτοκομμένες φέτες μήλου. Τέλος πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180C για 30 με 35 λεπτά.