
Υλικά
150γρ. βραστό ζαμπόν
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κάρυ
100γρ. κόκκινα φασόλια
1 κόκκινη πιπεριά
100γρ. αλεύρι
100γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
60ml ελαιόλαδο
250γρ. ξινή κρέμα γάλακτος
12 φέτες ωμό ζαμπόν
κλωναράκια βασιλικού για γαρνίρισμα
12 χάρτινα φορμάκια
Εκτέλεση
Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα κόβουμε σε κυβάκια, τα αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο ζαμπόν. Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια. Κόβουμε την πιπεριά στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους, την πλένουμε, την στεγνώνουμε και την κόβουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε τα φασόλια και την πιπεριά στο ζαμπόν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε τα χάρτινα φορμάκια στο ταψί για μάφινς. Αναμειγνύουμε τα 2 είδη αλευριού με αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν και τη σόδα. Χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε το λάδι, το μείγμα με το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.
Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα μάφιν από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν 3 λεπτά στο ταψί. Τσιγαρίζουμε τις φέτες του ωμού ζαμπόν σε ένα τηγάνι και γαρνίρουμε με αυτές τα μάφινς. Τα διακοσμούμε με βασιλικό και τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.