
Υλικά
1 κιλό αρνί
1 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα μαλακή και γλυκιά
2 χοντρά φύλλα ζύμης
Αλάτι,φρέσκο πιπέρι
βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
κανέλα
1 αυγό
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό και το βάζουμε να βράσει. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, βάζουμε το κρέας μας μέσα και το βράζουμε καλά μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Ύστερα, με μια πηρούνα βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα. Το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε στο αρνί λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε κάτω το ένα φύλλο ζύμης. Βάζουμε επάνω την μισή μυζήθρα, λιωμένη με το πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό στα πλάγια της ζύμης για το κλείσιμο του φύλλου της κρεατόπιτας μας.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγη κανέλα. Καλύπτουμε τη μυζήθρα με κρέας. Αν έχουμε στάκα ή στακοβούτυρο, μπορούμε να προσθέσουμε στο κρέας μικρά κομματάκια. Θα απογειώσει τη άλλη γεύση αλλά θα είναι και πιο βαρύ!
Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση μυζήθρας με πιπέρι και κανέλα. Σκεπάζουμε την κρεατόπιτα με το δεύτερο φύλλο, και κλείνουμε πολύ καλά την κρεατόπιτα γύρω γύρω στις άκρες. Αλείφουμε το πάνω μέρος της κρεατότουρτας με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την κρεατόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Η Χανιώτικη κρεατότουρτα είναι έτοιμη!
Συμβουλές
Μια πιο εύκολη εκδοχή της κρεατότουρτας είναι να χρησιμοποιήσουμε κρέας που μας έχει περισσέψει από ένα τραπέζι.
Αν μπορούμε να βρούμε τη μαλάκα των Χανίων (είπαμε το τυρί), το αναμειγνύουμε με το ανθότυρο: 3/4 ανθότυρο και 1/4 μαλάκα