
Υλικά
200 γρ. σπαγγέτι
5 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας κρέμα σόγιας (πιο ελαφριά από την κρέμα γάλακτος)
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τα σπαγγέτι όπως λένε οι ενδείξεις. Σουρώστε τα και βάλτε τα στην άκρη. Ετοιμάστε τη σάλτσα λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα σόγιας να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και αρκετό ξύσμα. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε πιπέρι. Βάλτε την σάλτσα στην άκρη
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ασπρίστε ελαφρά το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε να πάρει παντού αρώματα. Προσθέστε και τη σάλτσα λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως
iefimerida.gr