Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
125 ml αραβοσιτέλαιο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
2 μεγάλα αyγά
3 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
1/2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας merenda ή nutella
ελάχιστο αλάτι
1 συσκευασία oreo (10-12 μπισκότα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 170C (αντιστάσεις). Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε το λάδι με τη ζάχαρη και τα ενώνετε με ένα σύρμα. Ρίχνετε επίσης τα δύο αβγά και τις βανίλιες. Χτυπάτε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατώσει το μείγμα.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ενώνετε όλα τα υπόλοιπα στεγνά υλικά (αλεύρι, κακάο, baking powder, αλάτι) και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να μην βλέπετε αλεύρι. Ρίχνετε το μισό σε ένα ταψάκι που πρώτα το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Στρώνετε τα oreo και ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα από πάνω ώστε να καλύψει τα μπισκότα. Ψήνετε για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε τετραγωνάκια.
Πηγή: newsbeast.gr