
Υλικά
300γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
100γρ. τυρί κρέμα
75ml γάλα
Λευκό πιπέρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
50γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
200γρ. αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150γρ. ανθότυρο
6 κουτ. σούπας γάλα
6 κουτ. σούπας λάδι
1 πρέζα αλάτι
12 ωμές γαρίδες καθαρισμένες
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε τις θήκες του ταψιού για μάφινς. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε στο βούτυρο. Αναμειγνύουμε το τυρί με το γάλα, το πιπέρι και το μαϊντανό. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο κρεμμύδι ανακατεύοντας.
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το ανθότυρο, το γάλα και το αλάτι. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, την κόβουμε σε 12 κυκλάκια και τα τοποθετούμε στις θήκες του ταψιού για μάφινς. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το κρεμμύδι. Πλένουμε τις γαρίδες, τις στεγνώνουμε, τις μοιράζουμε από πάνω και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να μάφινς να σταθούν στο ταψί για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με το μαϊντανό.