Σπαγγετίνι με σάλτσα ντομάτας και κάρυ αλ Καρούζο

247
Σπαγγετίνι με σάλτσα ντομάτας και κάρυ αλ Καρούζο

Υλικά

300 γρ. ζυμαρικά Νο 10 (ή άλλο λεπτό ζυμαρικό όπως σπαγγετίνι ή capellini)
40 γρ. βούτυρο
250 γρ. χυμό ντομάτας
2 κουτ. γλυκού καλό κάρυ (8 γρ.) – η ποσότητα είναι για mild καυτερό αποτέλεσμα
50 γρ. τριμμένη γκράνα ( άντε, βάλτε και παρμεζάνα αν είστε κιμπάρηδες, αλλά η γκράνα λειτουργεί καλύτερα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε 3 λίτρα νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει για 1 λεπτό, ρίχνετε 2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα το σπαγγετίνι. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει και να βυθιστεί όλο μέσα στο νερό και βράζετε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφετε στο πακέτο.

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μόλις κάψει σε 1 λεπτό ρίχνετε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κάρυ και ανακατεύετε καλά.  Σε 1 λεπτό η σάλτσα είναι έτοιμη. Κλείνετε τη φωτιά και περιμένετε να γίνει το σπαγγετίνι.

μακαρονάδα με ντοματα κάρυ

Με το που θα γίνει το σπαγγετίνι το στραγγίζετε και το προσθέτετε στο τηγάνι με τη ζεστή σάλτσα. Ανακατεύετε να πάει η σάλτσα παντού και μεταφέρετε το τηγάνι στο τραπέζι σας, για άμεσο σερβίρισμα στα πιάτα.

σπαγγετίνι με ντοματα καρυ caruso_20140114_0009caruso_20140114_0088

Σερβίρισμα:

Σε κάθε πιάτο προσθέστε από πάνω τριμμένη γκράνα. Πριν προσθέσετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι καλό είναι να δοκιμάσετε τα σπαγγετίνι σας, γιατί λόγω της ελαφρά καυτερής γεύσης του κάρυ, ενδέχεται να μην το χρειάζονται.

Πηγή