Υλικά
2 κιλά σπανάκι
750γρ. γίγαντες
1 μικρό πράσο
Αρκετό άνηθο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 κιλό φέτα σκληρή
1 κουτί του κιλού ντοματάκια
1/2 κιλό ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τους γίγαντες αποβραδίς και το πρωί τους μισοβράζετε και τους στραγγίζετε. Έχετε το σπανάκι έτοιμο καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο. Το στραγγίζετε και το τρίβετε με λίγο αλάτι. Αφού το στύψετε λίγο με τα χέρια σας κόβετε μέσα στο σπανάκι το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μισό τυρί και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Στρώνετε στο ταψί το μισό από το μείγμα, πάνω από από τους γίγαντες και σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίχνετε από πάνω το λάδι, την ντομάτα ψιλοκομμένη με το ζουμί της και το υπόλοιπο τυρί σε κομματάκια. Πιπερώνετε και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά ή ψιλό σιμιγδάλι. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα.