Ψητά μήλα με πορτοκάλι

312
Ψητά μήλα με πορτοκάλι

Υλικά

6 μήλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Το χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και διατηρούμε τα μήλα ολόκληρα. Τα τοποθετούμε σε μικρο ταψί που μόλις να τα χωράει ,ισομοιραζουμε την ζάχαρη στην καρδιά κάθε μήλου και ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε κάπου ενδιάμεσα και την κανέλα, σκεπάζουμε τα μήλα με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο.

Ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά ,αφαιρούμε το σκέπασμα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε μ ένα κουτάλι τα μήλα με το σιρόπι του ταψιού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Τα σερβίρουμε ζεστά ως κομπόστα,η κρύα με παγωτό ,η χτυπημένη κρέμα για επιδόρπιο.