
Υλικά
8 αυγά
200 γρ. -50 γρ. χρυσή ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι αμύγδαλου
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
λίγο βούτυρο αγελάδoς
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τα 200 γρ. ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το ⅓ της μαρέγκας στη ζύμη ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Έτσι, θα μαλακώσει η ζύμη.
Ενσωματώνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντα με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη. Tips: Η Αυθεντική ισπανική συνταγή εκτός από ξύσμα λεμονιού για άρωμα περιέχει και λίγο κανέλλα τριμμένη.
Πηγή συνταγής:womantoc.gr, greenfamily.gr