
Υλικά
24 μικρά μύδια
3/4 φλιτζ. νερό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
1 μικρή ντομάτα χωρίς τα σπόρια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Τρλιψτε εξωτερικά τα μύδια για να αφαιρέσετε τα μουστάκια και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό. Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα μύδια να βράσουν για 3 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε όσα δεν ανοίξουν.
Αφαιρέστε τη σάρκα από το κέλυφος και πετάξτε τα μισά κέλυφη. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σάρκα με το λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και την ψίχα του ψωμιού. Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε ένα ταψί τα άδεια κέλυφη. Ανακατέψτε τη ντομάτα με το μείγμα και μοιράστε το στα κέλυφη. Ψήστε τα σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.