Τάρτα με κολοκύθι και ανθότυρο

291
Τάρτα με κολοκύθι και ανθότυρο

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
300γρ. ανθότυρο
1/4 φλιτζ. ανθότυρο
1/4 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κιλό κίτρινο κολοκύθι σε κομματάκια

Για γαρνίρισμα

250γρ. σαντιγί
2/3 φλιτζ. χοντροκομμένα καρύδια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το ανθότυρο με το σιμιγδάλι, τα αυγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το κολοκύθι, αφού το ζεματίζετε και το στύψετε πολύ καλά και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη 4 λεπτά μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός χυλός.

Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 28εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κολοκυθιού. Κουνήστε με κυκλικές κινήσεις την ταρτιέρα για να απλωθεί ομοιόμορφα η γέμιση και ψήσε στο κάτω ράφι του φούρνου στους 175C για περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να ροδίσει ελαφρά η σφολιάτα.

Αφήστε την τάρτα να κρυώσει εντελώς, στολίστε τη με ροζέτες σαντιγί και πασπαλίστε τη με καβουρντισμένα καρύδια. Μπορείτε να φτιάξετε αν θέλετε ατομικές ταρτούλες αντί για μια μεγάλη.