Μοναστηριακοί μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου

263
Μοναστηριακοί μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου

Υλικά

1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
1 κουπα φαρινα
1 κουτακι μπυρα
πιπερι
1 κουτ. σούπας μουσταρδα απαλή
1 κουτ. σούπας μελι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ανηθο

Για τη σάλτσα

2 φλιτζ. αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τον χυλο.Στο αλευρι ανακατευουμε το πιπερι και ριχνουμε σιγα σιγα την μπυρα.Ανακατευουμε να γινει χυλος και προσθέτουμε την μουστάρδα και το μέλι.Τελος ανακατευουμε τν ανηθο.Ριχνουμε τα μυδια μεσα στον χυλο. Τηγανιζουμε σε μπολικο καυτο λαδι ριχνοντας κουταλιες απο το μειγμα(μυδια και χυλος) γυρίζοντας να τηγανιστουν και απο τις δυο πλευρές.

Πώς φτιάχνουμε τη σάλτσα:

Χτυπάμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Πηγή: dogma.gr