Μπουγάτσα Σερρών µε κρέμα

591
Μπουγάτσα Σερρών µε κρέμα:

Υλικά

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 και 1/3 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Άχνη και κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα σκεπασμένη μέχρι σχεδόν να κρυώσει.

Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρώνουμε και στρώνουμε 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρώνουμε και ενδιάμεσα. Στρώνουμε την κρέμα και διπλώνουμε προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου.

Έτοιμη η μπουγάτσα το μόνο που μένει είναι να κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.

Πηγή