Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

322
Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)
150 ml γάλα
50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουτ. γλυκού κύμινο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
600 ml πασάτα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: newsbeast.gr