
Υλικά
½ κιλό γαρίδες ολόκληρες, καλά πλυμένες
Νερό
Αλάτι
1 κουταλιά ξίδι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 μέτριες ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
½ ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
5 μικρά ντοματίνια στρογγυλά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει και το ξίδι. Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε από το κέλυφος και αφαιρείτε το εντεράκι από τη ράχη τους με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.Βάζετε το ελαιόλαδο να ζε- σταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε. Προσθέτετε τις ντο- μάτες, το κρασί, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά, προσθέ- τετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε, τα προσθέτετε sτις γαρίδες και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το φαγητό σε γυάλινο σκεύος που να μπαίνει στο φούρνο και βάζετε τα ντοματάκια από πάνω. Ψήνετε σε δυνατή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.