
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό μανιτάρια
1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. γιαούρτι
250γρ. ρικότα
200γρ. φέτα σε κομματάκια
1 φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο
3 αυγά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ρίχνετε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι, τα μανιτάρια,το μοσχοκάρυδο, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε μια φόρμα τάρτας Νο26 με βούτυρο και στρώνετε το φύλλο. Το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και απλώνετε το μείγμα.
Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.