Φιλέτο μόσχου με πουρέ

198
Φιλέτο μόσχου με πουρέ

Συνταγή της Ζωής Καραμαλίκη

Υλικά

5 φιλέτα μόσχου
Μαύρο, πράσινο και ροζ πιπέρι
1 κρέμα γάλακτος
Μπράντυ
Ζωμό μοσχαριού

Για τον πουρέ

5 πατάτες
1/3 φλιτζ. γάλα
1-2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας ας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε τα φιλέτα με τα πιπέρια και τα σοτάρετε για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι βράζετε το ζωμό και το μπράντι, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και πράσινο πιπέρι. Μετά από μισή ώρα όταν έχει δέσει η σάλτσα ρίχνετε και τα φιλέτα και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.

Για τον πουρέ: Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Τις ξεπλένετε με νερό και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε κομματάκια και τις λιώνετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε το βούτρο, προσθέτετε αλατοπίπερο και ανακατεύετε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα και στο τέλος προσθέτετε το τυρί.