
Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου
Υλικά
1 κιλό λεμόνια
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Χαράξτε κάθε λεμόνι στα 4 προσέχοντας να χαράξετε μόνο τη φλούδα κι αφαιρέστε τα 4 κομμάτια της. Βάλτε τις φλούδες σε νερό που να τις σκεπάζει και αφήστε τες να σταθούν για 1 μέρα να ξεπικρίσουν.
Βράστε τες με το ίδιο νερό να μαλακώσουν, στραγγίξτε και ρίξτε τες μέσα σε πυκνό σιρόπι. Αφήστε τες να βράσουν για 8-10 λεπτά. Στραγγίξτε το σιρόπι και βάλτε τις φλούδες λεμονιού που έχουν αρχίσει ήδη να ζαχαρώνουν επάνω σε σχάρα, να στεγνώσουν και να ζαχαρώσουν.
Για να ετοιμάσετε το σιρόπι βράστε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσουν καλά.