Λεμονόφλουδες γλασέ

270
Λεμονόφλουδες γλασέ

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

1 κιλό λεμόνια

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. νερό
1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Χαράξτε κάθε λεμόνι στα 4 προσέχοντας να χαράξετε μόνο τη φλούδα κι αφαιρέστε τα 4 κομμάτια της. Βάλτε τις φλούδες σε νερό που να τις σκεπάζει και αφήστε τες να σταθούν για 1 μέρα να ξεπικρίσουν.

Βράστε τες με το ίδιο νερό να μαλακώσουν, στραγγίξτε και ρίξτε τες μέσα σε πυκνό σιρόπι. Αφήστε τες να βράσουν για 8-10 λεπτά. Στραγγίξτε το σιρόπι και βάλτε τις φλούδες λεμονιού που έχουν αρχίσει ήδη να ζαχαρώνουν επάνω σε σχάρα, να στεγνώσουν και να ζαχαρώσουν.

Για να ετοιμάσετε το σιρόπι βράστε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσουν καλά.