Μακαρονάδα Fontina

212
Μακαρονάδα Fontina

Υλικά

250γρ. ζυμρικά βίδες
250γρ. τριμμένο μετσοβόνε
30γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
40γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
250γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. λευκό ξηρό κρασί
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος και το κρασί χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέστε το πιπέρι και το τυρί και ανακατεύετε να λιώσει. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.