Υλικά
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
Το ασπράδι από 1 αυγό
2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σγλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Το ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
1 μπολάκι άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ασπράδι αυγού και χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 5-6 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ώστε να διασκορπιστεί σε όλο το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ή 2 μικρότερα ταψιά. Πλάθουμε το κρύο μείγμα σε μπαλάκια τα οποία ρολάρουμε ένα ένα στην άχνη. Τα πατάμε ελαφρώς, τα αραδιάζουμε στο ταψί αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 λεπτά το πολύ.