Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά

316
Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τα μπισκότα

1/2 φλιτζ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
1½ φλιτζ. άχνη
3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη άγλυκο
3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλυκού κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/2 πλάκα βούτυρο (125 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Στους κόφτες του μίξερ αλέθουμε τα αμύγδαλα με το 1 φλιτζ.  ζάχαρη άχνη να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο και την υπόλοιπη άχνη και συνεχίζουμε να αλέθουμε.

Σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Τότε, βροχηδόν, ρίχνουμε στα ασπράδια τις 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να σχηματίζει σταθερές κορυφές. Ρίχνουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά στη μαρέγκα και απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κόβουμε μπισκοτάκια, όπως μικρούς μπεζέδες, το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε γύρω στα 7 λεπτά μέχρι να σκάσουν λίγο στην επιφάνεια, αλλά όταν τα πιέζουμε να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο. Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν. Συνεχίζουμε με τα επόμενα.

Για την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε για 30 λεπτά, να σφίξει. Κολλάμε ανά δύο μπισκότα-σάντουιτς με κρέμα σοκολάτας.

Πηγή