Συνταγή της Όλγας Γκοράκη
Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 πιάτο σούπας χοντροτριμμένο τυρί
8 αυγά
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι πιπέρι
Λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση+–
πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Τα βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά και τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 3 κουταλιές από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο να κάψει. Χτυπάμε σε πιάτο τα 4 αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι χαμηλώνοντας τη φωτιά. Τα αφήνουμε μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα ισιώνουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε από πάνω τα άλλα 4 αυγά χτυπημένα, αλάτι ,πιπέρι και το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
Τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά, αφού πρώτα βάλουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και την αφήνουμε να σιγοψηθεί για 5 ακόμη λεπτά. Τη βάζουμε σε μια πιατέλα, τη χαράζουμε σε κομμάτια σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα!