
Υλικά
500 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 ντοματίνια
2 ώριμες τομάτες τριμένες (χυμός)
200 γρ. συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας
40 γρ. λευκό ξηρό κρασί
ρίγανη, λίγα φυλλαράκια βασιλικό, λίγα φυλλαράκια δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα καίμε σε ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ψιλοκομένα και τις τριμένες ντομάτες καθώς και την ρίγανη.
Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νερό αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομένο τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Tips: Μπορούμε να ανακατέψουμε από πριν τα ζυμαρικά με την σάλτσα και να σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα ή φέτα.