Σουπιά πιλάφι

188
Σουπιά πιλάφι

Υλικά

1 σουπιά μεγάλη [αγόρασα καθαρισμένη κατεψυγμένη]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες με το χέρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
3-4 κόκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 και 1\2 ποτήρι ζεστό νερό
1 φλιτζ.ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα  ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί .προσθέτουμε και την σουπιά  κομμένη σε κομματάκια ,και σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί .Μετά από 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε την ντομάτα  ,τον πελτέ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη [λίγη1\2 κουτ. γλυκού]την δάφνη,το μπαχάρι ,και το νερό.Χαμηλώνω την θερμοκρασία  και τα μαγειρεύω για 1 ώρα, Προσθέτω αν χρειαστεί νερό [πάντα ζεστό ]και βάζω και το ρύζι .Σε 10 λεπτά  περίπου είναι έτοιμο ,δοκιμάστε το να δείτε  .Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαϊντανό στο πιάτο μας.