Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και κρεμμύδια

330
Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και κρεμμύδια

Υλικά

1 κιλό χοιρινή τηγανιά από μπούτι
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
2 φλιτζ. ζωμό κρέατος
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
2 κλωναράκια θυμάρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους περίπου 2 εκ. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε δύο κουταλιές από το βούτυρο και μόλις αρχίσει να αφρίζει προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνετε τότε τη ζάχαρη, το ξίδι και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Αλευρώνετε το χοιρινό και ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Προσθέτετε το χοιρινό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και ρίχνετε και το κρασί. Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνετε το ζωμό του κρέατος, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά και μαγειρεύετε το φαγητό σε χαμηλή έως ότου απορροφηθούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας και μυρωδικά.