Κοτόπουλο λεμονάτο με πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια και ρύζι

430
Κοτόπουλο λεμονάτο με πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια και ρύζι

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα καρέ
3-4 πιπεριές φλωρινης κομμένες σε κυβάκια
1 κύβο λαχανικών
400 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
Ρύζι μπασμάτι
Αλάτι, Πιπέρι
Το χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και σοτάρουμε. Προσθέτετε στη συνέχεια τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Έπειτα προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει λίγο το φαγητό μας, αλάτι, πιπερι, μπούκοβο, κουρκουμά και ανακατεύουμε ελαφρά. Το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα, ρίχνουμε το λεμονι και το αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.

Για το ρύζι
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, έπειτα το σουρώνουμε και το “καίμε” με λίγο βούτυρο.