Υλικά
250γρ. αλεύρι
2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
100γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 αυγό
60ml ελαιόλαδο
250ml ξινόγαλα
150γρ. πατάτες
150γρ. σελινόριζα
75ml χλιαρό γάλα
Αλάτι, μοσχοκάρυδο
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το τυρί. Έπειτα χτυπάμε και προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα αναμειγνύουμε με το γάλα, τα πολτοποιούμε και καρυκεύουμε με αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφού κρυώσουν τα μάφινς τα κόβουμε οριζόντια στη μέση και τα γεμίζουμε με τον πουρέ.