Μπακαλιάρος πλακί

195
Μπακαλιάρος πλακί

Υλικά

1 ψάρι κατεψυγμένο μπακαλιάρο ξεπαγωμένο πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαιντανό 1 ματσάκι μικρό
2-3 κλωναράκια άνηθο
2 -3 κλωναράκια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες ολόκληρες
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ αραιωμένη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό
αλάτι,πιπέρι ,ελάχιστη ζάχαρη
1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά,προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες και γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα να σωταριστούν μαζί με τα κρεμμύδια για άλλα 5 λεπτά .Σβήνουμε με το κρασί ,και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ,μαϊντανό,σέλινο,άνηθο,σκόρδο,πελτέ, και φρέσκια ντομάτα ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη για την ξινίλα της ντομάτας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 20 λεπτά ,μόλις δούμε ότι η πατάτα τρυπιέται με το πιρούνι μας ,από πάνω προσεκτικά προσθέτουμε και το ψάρι ,αν δεν το σκεπάζει η σάλτσα του προσθέστε ζεστό νερό.

Κουνάτε την κατσαρόλα πιάνοντας την από τα χερούλια πέρα δώθε μην μας σπάσουν ούτε οι πατάτες ,ούτε τα κομμάτια ψαριού. Το μαγειρεύετε περίπου άλλα 20 λεπτά και και είναι έτοιμο. Αν η σάλτσα του δεν έχει πήξει ,αφήστε λίγο το καπάκι ανοιχτό και δυναμώστε την φωτιά μέχρι να δείτε την σάλτσα να δέσει.