Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

442
 Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

60 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 κουτ. γλυκού πορτοκάλι το ξύσμα ακέρωτο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα 


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την άχνη, το χυμό και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. 


Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στο αέρα για 20 λεπτά.