Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

382
Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. μαργαρίνη
1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
5 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας μέλι
3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή πτι μπερ ή μιράντα
2 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το μέλι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα φουντούκια και τις σταφίδες. Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες να σφίξει καλά.

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr